Monoliet afwerken voor een sterke en slijtvaste betonvloer

Monoliet afwerken

Voor een sterke en slijtvaste betonvloer

Na het storten van een betonvloer is de volgende stap het monoliet afwerken van de toplaag. De bovenzijde wordt mechanisch gepolijst, ook wel vlinderen genoemd. Vaak vindt het storten en vlinderen in één arbeidsgang plaats en is het instrooien van diverse soorten slijtvast materiaal mogelijk. Om uitdroging van de betonvloer te voorkomen, gebruiken we ter nabehandeling vaak curing compound. Een bedrijfsvloer moet sterk, slijtvast en onderhoudsarm zijn. Dit is voor de eindgebruiker die er elke dag op werkt immers van groot belang. Met een monolietvloer wordt aan deze eisen voldaan.

Elektrisch vlinderen

In de foodindustrie of in andere afgesloten bedrijfsruimtes waarin geen luchtventilatie mogelijk is, is elektrisch vlinderen dé oplossing. Hierbij vindt namelijk geen CO2-uitstoot plaats.

Meer informatie

Op zoek naar een sterke en slijtvaste bedrijfsvloer voor uw (afgesloten) bedrijfsruimte of koelcel, magazijn, parkeergarage, terrassen of paden? Neem voor meer informatie contact met ons op via 085 - 022 0093 of vul het offerteformulier in voor een prijsopgave.


Funderingen
Fundering

Aan de hand van de bouwtekening gaan wij aan het werk en voeren we het funderingsproces van A tot Z uit.

Meer over fundering
Storten van betonvloeren
Betonstort

SF Betonbouw heeft zeer veel kennis en ervaring in huis als het gaat om het storten van klein- of grootschalige betonvloeren.

Meer over beton storten
Monoliet afwerken / vlinderen
Monoliet afwerken

Na het storten van een betonvloer wordt de bovenzijde mechanisch gepolijst, ook wel vlinderen genoemd.

Meer over monoliet afwerken